Ważne: nasza strona wykorzystuje pliki Cookies
Korzystanie z tego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących Cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.
Więcej informacji o Cookies.
Zapoznałem się z informacją (nie wyświetlaj więcej tego komunikatu)
Logo BIP

biuletyn
informacji publicznej

Szkoła Podstawowa nr 11 im.Hugona Kołłątaja w Gliwicach

Mapa serwisu | Wysoki kontrast
 

Inspektor Ochrony Danych 

wydruk do pliku pdf

KLAUZULA INFORMACYJNA

 

1. Administratorem przetwarzanych danych osobowych jest:

Szkoła Podstawowa nr 11 im. Hugona Kołłątaja w Gliwicach, ul. Pocztowa 31, reprezentowana przez Dyrektora Placówki.

2. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest:
a. Wypełnianie obowiązków kształcenia i wychowania dzieci, nałożonych:

  • Ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty
  • Ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. – prawo oświatowe

a także rozporządzeniami wykonawczymi do ww. ustaw.

b. Zgoda osoby, której dane dotyczą.
 

3. Dane osobowe, o których mowa w pkt 2 ppkt a. będą przechowywane zgodnie z Instrukcją Archiwalną opracowaną na podstawie Ustawy z 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.

4. Dane, o których mowa w pkt 2 ppkt. b będą przetwarzane do momentu wycofania zgody lub zgodnie z pkt 3.

5. Informujemy, że przysługuje Pani/Panu prawo do dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania.

6. Dane osobowe nie będą udostępniane, za wyjątkiem podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa.

7. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

8.Przysługuje Pani / Panu prawo do:

  • sprostowania swoich danych,
  • usunięcie danych, tych które są przetwarzane na podstawie zgody osoby, której dotyczą,
  • sprzeciwu do przetwarzania danych jeżeli wynika to ze szczególnej sytuacji osoby, której dane dotyczą.

Podanie danych osobowych zgodnie z pkt 2 ppkt a. jest obowiązkiem ustawowym, zaś podanie danych osobowych zgodnie z pkt 2 ppkt b. jest obowiązkiem umownym. Cofnięcie zgody będzie skutkowało brakiem możliwości wykonywania czynności, objętej zgodą na przetwarzanie danych osobowych.


    Inspektorem Ochrony Danych w placówce jest:

Beata Bodnar (32-232-18-74) - iod@sp11gliwice.com



 liczba odsłon strony: 132 
Logo Samorządu Gliwice

Szkoła Podstawowa nr 11 im.Hugona Kołłątaja w Gliwicach, Gliwice, ul. Pocztowa 31

tel. 32-232-18-74, faks 32-231-91-15

sekretariat@sp11.gliwice.eu

 

Elektroniczna Skrzynka Podawcza

Szkoły Podstawowej nr 11 im.Hugona Kołłątaja w Gliwicach

epuap.gov.pl

Logo systemu EPUAP